x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii cer săpun şi hârtie igienică la baie

Elevii cer săpun şi hârtie igienică la baie

de Monica Cosac    |    27 Ian 2020   •   11:47
Elevii cer săpun şi hârtie igienică la baie
Sursa foto: Victor Stroe

Deşi mai multe școli și grădinițe din București au fost închise, săptămâna trecută, ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri de gripă şi viroze, iar medicii spun că spălarea mâinilor este una dintre principalele măsuri de prevenţie, majoritatea elevilor nu beneficiază, la şcoală, nici de elementarul săpun.

 

În acest context, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) le-a cerut primarilor de sector din Capitală, precum şi celor din judeţul Ilfov, „să ia măsuri de îndată pentru ocrotirea sănătăţii elevilor”. Mai exact, solicită să li se asigure școlarilor: săpun, hârtie igienică, substanţe dezinfectante şi mijloace de uscare a mâinilor după spălare. „Conform normelor de igienă în şcoli, alin. 3, şcolile au obligaţia să asigure următoarele: «Se vor asigura materialele necesare igienei personale la grupurile sanitare din unitate, corespunzător numărului de copii şi tineri (hârtie igienică, săpun, substanţe dezinfectante, mijloace de uscare a mâinilor după spălare)»”, au scris reprezentanţii AEBI, pe pagina de Facebook a asociaţiei, precizând că obligaţia edililor de a asigura produse de igienă în şcoli este prevăzută în articolul 105 din Legea Educaţiei Naţionale.

„Finanțarea complementară se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru următoarele categorii de cheltuieli: (...) d) cheltuieli cu bursele elevilor; e) cheltuieli pentru transportul elevilor; (...) i) cheltuieli pentru asigurarea securității și sănătății în muncă, pentru personalul angajat, preșcolari și elevi”, stipulează, printre altele, articolul 105 din Legea Educaţiei.

 

 

 

×