x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii din 12 localități din România nu vor merge de luni la școală

Elevii din 12 localități din România nu vor merge de luni la școală

10 Sep 2021   •   21:23
Elevii din 12 localități din România nu vor merge de luni la școală
Sursa foto: Lucian Alecu

Elevii din 12 localități din Români nu vor merge, de luni, la școală, din cauza ratei de infectare de peste 6 la mie. Este vorba de 2.400 de elevi, care reprezintă 1 la sută din totalul elevilor din România.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, vineri seara în coferință de presă, câți elevi nu vor putea începe de luni școala cu prezență fizică, din cauza epidemiei de COVID-19.

„Ordinul comun prevede că ziua de vineri, ziua de astăzi, este zi de referință pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem, din păcate, 12 localități care au depășit rate de infectare de 6 la mie. Sunt șase localități din Satu Mare, două în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, una în Dolj care au depășit rata de 6 la mie”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, numărul total al elevilor care învață în aceste localități este 2.400, respectiv mai puțin de 1 la mie din numărul elevilor din România.

„Din păcate, nu vor avea șanse participării cu prezență fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului școlar (...). Unele sunt foarte puțin peste 6 la mie. Ne exprimăm speranța că vor reveni foarte curând sub 6 la mie, așa încât de săptămâna viitoare să poată merge și ei la școală cu prezență fizică”, a mai spus Cîmpeanu.

(sursa: Mediafax)

×