x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii nu doresc scurtarea vacanței de iarnă și cer suspendarea tezelor din primul semestru

Elevii nu doresc scurtarea vacanței de iarnă și cer suspendarea tezelor din primul semestru

01 Noi 2021   •   12:47
Elevii nu doresc scurtarea vacanței de iarnă și cer suspendarea tezelor din primul semestru

Consiliul Național al Elevilor anunță că nu dorește scurtarea vacanței de iarnă și cere suspendarea tezelor din primul semestru. Solicitarea a fost făcută în urma unei consultări la care au participat zeci de mii de elevi, părinți și profesori.

Consiliul Național al Elevilor i-a consultat pe elevi, părinți și profesori ca urmare a declarațiilor privitoare la modificarea structurii anului școlar 2021-2022 din cauza vacanței de două săptămâni impuse în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

Potrivit rezultatelor, din peste 60.000 de răspunsuri, aproximativ 80% dintre respondenți au declarat faptul că nu își doresc scurtarea vacanței de iarnă și prelungirea semestrului I începând cu data de 3 ianuarie 2022, considerând că această modificare ar destabiliza foarte mult întregul proces educațional.

De asemenea, aproximativ 90% dintre elevi, profesori și părinți sunt de părere că nu este oportună susținerea tezelor pentru semestrul I, cu atât mai puțin după vacanța de iarnă, în condițiile în care semestrul va fi fost deja fragmentat de două ori, fără posibilitatea acoperirii întregii programe școlare.

„Există cadru legal, există o poziție fermă exprimată nu doar de elevi, ci și de părinți și profesori, prin consultarea la care au răspuns peste 60.000 de persoane. Anul școlar trebuie să rămână un element predictibil și, de aceea, este necesar ca vacanța de iarnă să rămână în forma stabilită inițial, cu regândirea conceptului de teză”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Potrivit elevilor, una dintre săptămânile de vacanță ar putea fi recuperată în timpul programului „Școala altfel” din semestrul al II-lea.

(sursa: Mediafax)

×