x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Evaluarea Naţională 2019: nu e nevoie de formulare de înscriere

Evaluarea Naţională 2019: nu e nevoie de formulare de înscriere

de Diana Scarlat    |    05 Iun 2019   •   09:47
Evaluarea Naţională 2019: nu e nevoie de formulare de înscriere
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Deşi formularele de înscriere a elevilor la Evaluarea Naţională nu mai sunt necesare de doi ani, unele şcoli au primit aceste documente de la inspectoratele şcolare şi le-au dat mai departe părinţilor. Ieri, Ministerul Educaţiei a trimis încă o dată informarea despre metodologia de înscriere.

Biroul de comunicare al Ministerului Educaţiei îi anunţă pe elevi şi pe părinţii acestora să nu ţină cont de formularele de înscriere pentru Evaluarea Naţională, deoarece nu mai sunt valabile. „Înscrierea candidaţilor pentru Evaluarea Naţională se face la secretariatele unităţilor de învăţământ pe care aceştia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută de calendarul examenului; a) pentru candidaţii din seria curentă, înscrierea se face de către secretarii unităţilor de învăţământ, în conformitate cu evidenţele şcolii; b) pentru candidaţii din anii precedenţi, înscrierea se face de către secretariatul unităţii de învăţământ pe care candidaţii au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceştia. Aşadar, nu se utilizează o cerere-tip pentru înscriere, înscrierea se face pe baza evidenţelor şcolii”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Conducerea fiecărei şcoli informează elevii şi părinţii, în legătură cu ceea ce trebuie să facă pentru înscrierea la Evaluarea Naţională, fie prin afişarea la avizierul şcolii, fie prin organizarea unor întâlniri cu părinţii elevilor de clasa a VIII-a, în vederea informării acestora, sau prezentarea informaţiilor în faţa elevilor de clasa a VIII-a.

 

Părinţii elevilor din seria curentă nu trebuie să vină la şcoală pentru înscrierea elevilor la examenul de Evaluare Naţională, înscrierea se face pe baza evidenţelor şcolii, conform metodologiei.

Ministerul Educaţiei Naţionale

 

Conducerea unităţii de învăţământ aduce la cunoştinţa persoanelor interesate prevederile metodologiei de înscriere la Evaluarea Naţională

×