x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Profesorii boicoteaza simularea examenului de Evaluare Nationala

Profesorii boicoteaza simularea examenului de Evaluare Nationala

05 Mar 2018   •   08:43
Profesorii boicoteaza simularea examenului de Evaluare Nationala

Profesorii din o mie de şcoli din România boicotează simularea examenelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Anunţul vine de la liderii celei mai mari federaţii sindicale din Educaţie, care susţin că protestează astfel faţă de lipsa de răspuns a Guvernului, la nemulţumirile cadrelor didactice.

 

Elevii de clasa a opta din nu mai puţin de 1.100 de şcoli din Bucureşti şi din 28 de judeţe NU vor susţine mâine simularea Evaluării Naţionale.

Şcoala 194 din Capitală este una dintre unităţile de învăţământ în care profesorii au semnat într-un număr ridicat pentru boicotarea simulării Evaluării Naţionale.Atât Ministerul Educaţiei, cât şi Inspectoratul incearca să găsească profesori înlocuitori, astfel încât examenul să fie susţinut.

Mulţi profesori ameninţă că nu vor corecta lucrările elevilor. Sunt nemulţumiţi de salariile prea mici. Ministerul Educaţiei le cere profesorilor să renunţe la boicot.

"Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic.", transmit oficialii de la Învăţământ.

Dar, pentru a renunţa la proteste, profesorii cer reîncadrarea personalului didactic, recalcularea sporurilor şi modificarea grilei de salarizare. Vor şi mai mulţi bani pentru materialele de lucru ale elevilor, dar şi dreptul de a se pensiona cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard. OBSERVATOR

×