x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Fostul ministru al Educației publică rapoartele: Suportul didactic nu face obiectul plagiatului

Fostul ministru al Educației publică rapoartele: Suportul didactic nu face obiectul plagiatului

16 Noi 2022   •   17:53
Fostul ministru al Educației publică rapoartele: Suportul didactic nu face obiectul plagiatului
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, publică, miercuri seara, rapoartele Comisiei de Etică al USAMVB și Grupului interuniversitar de experți în domeniul Îmbunătățirilor Funciare, care stabilesc faptul că suportul de curs nu poate face obiectul unui presupus plagiat.

„Prezint public rapoartele celor îndreptățiți legal și profesional să se exprime și să decidă asumat. Experții au decis că am respectat uzanțele universitare și normele de etică și deontologie profesională. Suportul didactic nu poate face obiectul unui presupus plagiat, nefiind și nepretinzând a fi o creație științifică proprie”, spune fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeau.

Potrivit fostului ministru, rapoartele publicate lămuresc „fără echivoc” lipsa de fundament a acuzațiilor ce au ca obiect un suport didactic de uz intern, și nu o teza de doctorat.

Sorin Cîmpeanu a postat, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, cele două rapoarte de analiză. Este vorba despre Raportul Comisiei de etică a USAMVB (entitate care funcționează independent și este îndrituită legal pentru analiză și decizie în astfel de situații) și Raportul unui Grup interuniversitar de experți în domeniul Îmbunătățirilor funciare. Potrivit fostului ministru, membrii acestui grup independent au fost desemnați de către instituții academice din România, având în paralel și calitatea de expert judiciar în domeniul în care sunt certificați academic. „Acești experți nu au nicio legătura instituțională cu USAMVB”, potrivit lui Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, în 29 septembrie, din funcția de ministru al Educației, după ce în spațiul public au apărut informații privind un presupus plagiat al unui curs universitar.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu raport plagiat