x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Fundația Dan Voiculescu este, prin Senatul Științific, partener Euroinvent - un eveniment de tradiţie, recunoscut în lumea ştiinţifică internațională

Fundația Dan Voiculescu este, prin Senatul Științific, partener Euroinvent - un eveniment de tradiţie, recunoscut în lumea ştiinţifică internațională

11 Mai 2020   •   12:44
Fundația Dan Voiculescu este, prin Senatul Științific, partener Euroinvent - un eveniment de tradiţie, recunoscut în lumea ştiinţifică internațională

Cercetătorii și inventatorii din întreaga lume se pregătesc pentru Euroinvent, cel mai mare salon de invenții din Europa de Est care, în acest an, va avea loc online.

Organizatorii și-au dorit o continuitate a proiectului și au decis ca Euorinvent să nu fie anulat, participarea urmând să fie indirectă, numai în varianta on-line.

Până acum au fost înscrise în concurs peste 500 de proiecte, din 31 de țări, 230 doar din România.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este, prin Senatul Științific, partener educațional al acestui eveniment.

Euroinvent a devenit un eveniment de tradiţie recunoscut în lumea ştiinţifică internațională, care aduce împreună cercetători şi inventatori din întreaga lume, dar şi oameni obişnuiţi, pasionaţi de ştiinţă, inventică şi cercetare.

Evenimentul atrage atenţia asupra conceptelor de cercetare şi inovare, concepte ce contribuie la creşterea economică, la crearea de locuri de muncă şi, în final, la o viaţă mai bună pentru noi toţi.

”În acet an, evenimentul este unul mai mult stiințific, încercăm să evaluăm, să scoatem în evidență acele invenții care au potențial să ajună pe piață. Dorim să scoatem în evidență acele creații care pot fi puse imediat pe piață”, a declarat Andrei Victor Sandu, organizator Euroinvent.

 

×