x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Fundația Dan Voiculescu îi ajută pe profesori printr-o campanie națională de webinare gratuite

Fundația Dan Voiculescu îi ajută pe profesori printr-o campanie națională de webinare gratuite

20 Mai 2020   •   19:20
Fundația Dan Voiculescu îi ajută pe profesori printr-o campanie națională de webinare gratuite

A fi profesor în vremea pandemiei nu este deloc o sarcină ușoară. În această perioadă, când totul s-a mutat online, este mai dificil decât oricând ca un profesor să se poată conecta autentic cu elevii săi. Și atunci ce este de făcut?

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României le oferă profesorilor din întreaga țară șansa să participe la o serie de webinare care răspund problemelor cu care se confruntă profesorii în predarea online. Pentru că acum ei lucrează exclusiv online, aceștia trebuie să își dezvolte abilități speciale de comunicare video.

O componetentă pe care trebuie să o dezolte profesorii în această perioadă și pe care o pot pot folosi cu succes și în viitor este capacitatea fiecaruia de a folosi eficient mijloace de captare și menținere a atenției elevilor, pe parcursul desfășurării cursurilor online.

De asemenea, există numeroase tehnologii pe care profesorii le pot folosi pentru a dezvolta cursuri online, de la mediile de socializare on line la platformele special proiectate pentru învățare. Ultimele sunt de preferat pentru că oferă o serie largă de instrumente integrate, cu ajutorul se pot dezvolta cursuri eficiente, care să stimuleze interacțiunea elevilor cu materialul studiat.

Webinarele sunt realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Carte Străină Fischer International, în cadrul unei campanii naționale, lansate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Înscrierile la webinare se pot face până pe 8 iunie. Formularul de participare este disponibil în link-ul următor: https://www.fundatiadanvoiculescu.ro/webinare-gratuite-deschise-cadrelor-didactice/

×