x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Guvernul alocă 3 milioane de lei pentru bursele elevilor din învățământul privat și confesional

Guvernul alocă 3 milioane de lei pentru bursele elevilor din învățământul privat și confesional

de Redacția Jurnalul    |    28 Dec 2023   •   20:40
Guvernul alocă 3 milioane de lei pentru bursele elevilor din învățământul privat și confesional

O hotărâre care prevede alocarea a peste 3 milioane de lei pentru acordarea burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar privat și confesional este pe agenda ședinței de Guvern de vineri.

Ministrul Educației Ligia Deca a explicat că este vorba de un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru finanțarea unor cheltuieli din învățământul preuniversitar.

„Practic, hotărârea vizează alocarea de la bugetul de stat a sumei de 3,1 milioane de lei în vederea suplimentării bugetului autorităților publice locale pentru plata burselor elevilor din învățământul preuniversitar particular și confesional. Este vorba practic de a asigura sumele pentru bursele de excelență olimpică I și II, bursele sociale pentru acei elevi școlarizați fără taxe și bursele tehnologice dacă se încadrează în specializările și condițiile prevăzute în metodologia cadru”, a spus Ligia Deca.

Ea susține că aceste burse sunt acordate în conformitate cu noua Lege a Înnvățământului preuniversitar.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: guvern invatamant burse