x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie În nouă școli din Capitală, elevii învață în trei schimburi

În nouă școli din Capitală, elevii învață în trei schimburi

02 Sep 2021   •   17:24
În nouă școli din Capitală, elevii învață în trei schimburi
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat joi că în nouă școli din Capitală elevii învață în trei schimburi și a admis că există probleme mari în ceea ce privește infrastructura în mai multe localități din țară.

Întrebat în cadrul conferinței de presă de joi de ce unii elevi de clasa a opta vor învăța după-amiaza, deși un ordin de ministru prevede că aceștia trebuie să învețe dimineața, Sorin Cîmpeanu a spus că orarul este stabilit de Consiliul de Administrație al fiecărei școli.

„Programul orar se aprobă la nivelul Consiliului de Administrație al fiecărei școli, se aprobă în funcție de condițiile specifice. Avem școli în care se învață în două și în trei schimburi. Nu sunt lucruri generalizate”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că sunt școli din capitală în care se învață în trei schimburi.

„Avem școli în care se învață într-un singur schimb și acolo lucrurile sunt mult mai ușor de rezolvat. În București, avem 9 școli, din păcate, în care se învață în trei schimburi. Lucrurile arată cu totul altfel, fiecare școală ia decizia cea mai corectă în interesul elevilor, dar bazată pe condițiile reale”, a adăugat ministrul Educației.

Acesta a spus că sunt probleme serioase legate de infrastructura școlară mai ales în localitățile care sunt pe un trend demografic ascendent și a dat ca exemplu Bucureștiul și județele Ilfov, Cluj, Timiș, Iași și Bihor.

Sorin Cîmpeanu a admis că măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului afectează orarul școlilor: „Pauzele decalate presupun dificultăți în realizarea programului orar. Acestea se justifică prin nevoia de evitare a aglomerărilor în curtea școlii”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu