x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Incidente la Evaluare: Subiecte greșite sau făcute publice mai repede decât era voie

Incidente la Evaluare: Subiecte greșite sau făcute publice mai repede decât era voie

22 Iun 2021   •   17:54
Incidente la Evaluare: Subiecte greșite sau făcute publice mai repede decât era voie
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că zece candidați au primit subiecte greșite la proba de Limba română a examenului de Evaluare Națională, iar în alte trei școli subiectele au fost făcute publice mai repede decât prevăd reglementările.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că prima probă a examenului de Evaluare Națională a decurs bine, cu mici excepții.

„Am înregistrat incidente la nivelul a trei școli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor. (...) Este vorba de subiecte care au fost făcute publice înainte de termenul precizat în reglementări. (...) Verificăm, e posibil să fi ajuns chiar cu câteva minute înainte de începerea examenului”, a declarat marți Sorin Cîmpeanu.

Un alt incident a fost înregistrat în Satu Mare, unde 10 elevi dintr-o sală de examen au primit alte subiecte. Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, aceștia ar fi primit subiectele date la simularea din luna martie.

„Elevii vor susține mâine (miercuri-n.r.), cei 10 elevi vor susține examenul, pe subiectele de rezervă care au fost extrase în această dimineață și care sunt secrete până mâine dimineață”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Conform reprezentanților Ministerului, din calculatorul centrului de examen nu fuseseră șterse subiectele de la simulare.

Sorin Cîmpeanu susține că este vorba de o „eroare umană la nivel de școală” și a anunțat în aceste cazuri vor fi dispuse sancțiuni, iar în cazul celor trei școli din care subiectele au fost făcute publice mai repede au fost sesizate și organele de urmărire penală.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu