x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Inspectorul școlar general al ISMB a fost demis

Inspectorul școlar general al ISMB a fost demis

04 Iun 2021   •   14:10
Inspectorul școlar general al ISMB a fost demis
Sursa foto: Lucian Alecu

Inspectorul școlar general al ISMB, Ionel Pușcaș, a fost demis. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a luat această decizie după declarația șocantă a inspectorului general legat de incidentul în care un elev de clasa a şasea s-a aruncat de la etaj, pe geamul unei şcoli din Bucureşti, în pauză. 

"Este un incident dramatic. Este un lucru care, aşa cum am spus, se adăugă pierderilor educaţionale. Sunt pierderi în plan emoţional, chiar şi psihic. Este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înţelegere şi de responsabilitate şi din păcate inspectorul general de Bucureşti, prin acea declaraţie "a fost o simplă joacă", atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului unu nu este o joacă obişnuită. Este nevoie de responsabilitate. (...) Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obişnuită. (...) Îmi pare rău că un coleg a făcut această declaraţie. Măsurile au fost corelate cu gravitatea declaraţiei, în opinia mea", a declarat ministrul Educaţiei, la Antena 3.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul Marie Curie pentru investigaţii. Din fericire, a scăpat cu leziuni minore. Putea fi însă o tragedie pe care cei care se ocupă de educaţia copiilor o tratează cu lejeritate.

"O joacă obişnuită... Ce sa va zic...a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o ... Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam.", a declarat Ionel Puşcaş, inspector general ISMB.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu