x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ioana Mihăilă explică în ce condiții se vor deschide școlile

Ioana Mihăilă explică în ce condiții se vor deschide școlile

24 Aug 2021   •   14:29
Ioana Mihăilă explică în ce condiții se vor deschide școlile

Școlile se vor deschide cu prezență fizică, însă măștile vor fi purtate în continuare și se va menține distanțarea fizică, spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a declarat, marți, într-o conferință de presă, că deschiderea școlilor este o asumare la nivel guvernamental a priorității învățământului față în față.

„După informațiile pe care le avem acum și după scenariile care sunt în derulare acum, școlile se vor deschide și vor începe cu învățământ față în față până la incidența de 6

 

la mie. Urmează să stabilim exact ce vom face în fiecare dintre situațiile particulare și anume acolo unde în anumite localități se va depăși această incidență de 6 la mine, dar important de menționat: continuăm să apelăm la mijloacele de prevenție folosite și în anul interior, și anume la purtarea măștii în interiorul școlii, la menținerea distanțării fizice, aerisirea permanentă”, a afirmat ministrul Sănătății.

De asemenea, autoritățile vor apela și la testarea, acolo unde este disponibil, a copiilor simptomatici și a contacților.

Mediafax

×
Subiecte în articol: deschidere scoli ioana mhaila