x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proiectul ce vizează o noua disciplină şcolară "Istoria Evreilor. Holocaustul", aprobat de Camera Deputaţilor

Proiectul ce vizează o noua disciplină şcolară "Istoria Evreilor. Holocaustul", aprobat de Camera Deputaţilor

03 Noi 2021   •   12:15
Proiectul ce vizează o noua disciplină şcolară "Istoria Evreilor. Holocaustul", aprobat de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a aprobat, miercuri, propunerea legislativă privind studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului, care prevede introducerea unei discipline şcolare cu acest obiect în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional. 

S-au înregistrat 270 de voturi "pentru", opt împotrivă, 25 de abţineri, iar trei deputaţi nu au votat.

"Educaţia şi înţelegerea sunt cele mai bune arme pentru a cultiva democraţia şi libertatea, pentru a contracara intoleranţa şi extremismul", a declarat iniţiatorul propunerii legislative, deputatul Silviu Vexler, care a evocat, în context, memoria dr. Aurel Vainer, preşedinte de onoare al FCER, care a murit recent.

Introducerea noii discipline şcolare are ca scop dobândirea de cunoştinţe şi perspective noi despre istoria, cultura şi tradiţiile comunităţilor evreieşti din România, modul în care această minoritate naţională a contribuit la evoluţia şi modernizarea societăţii româneşti de-a lungul timpului, dar şi înţelegerea istoriei Holocaustului din România.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege, care urmează să fie supus aprobării de Senat.

×