x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Klaus Iohannis a promulgat Legea privind finanțarea învățământului special particular

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind finanțarea învățământului special particular

19 Iul 2022   •   13:16
Klaus Iohannis a promulgat Legea privind finanțarea învățământului special particular

Legea care reglementează finanţarea unităţilor de învăţământ speciale particulare, cu păstrarea limitelor de salarizare prevăzute pentru personalul angajat în unităţile speciale de stat, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Șeful statuluiI a semnat decret privind promulgarea Legii pentru completarea art. 110 din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Legea prevede finanţarea unităţilor de învăţământ special particulare autorizate provizoriu sau acreditate, a claselor de învăţământ special particular, a elevilor din învăţământul special particular şi a liceelor speciale particulare se asigură din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat prin bugetele locale ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, indiferent de locul de domiciliu al copiilor, prin contract managerial.

Potrivit legii, consiliile judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti asigură finanţarea cheltuielilor salariale pentru cadrele didactice, didactice auxiliare şi nedidactice încadrate în unităţile de învăţământ special particulare şi la clasele de învăţământ special particular în limitele cuantumului salarial al personalului angajat în unităţile de învăţământ special de stat şi în limitele de normare prevăzute de legislaţia în vigoare.

×