x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie La şcoală, de pe patul de spital. Părinţii elevilor internaţi susţin iniţiativa lui Cîmpeanu

La şcoală, de pe patul de spital. Părinţii elevilor internaţi susţin iniţiativa lui Cîmpeanu

18 Iun 2021   •   09:40
La şcoală, de pe patul de spital. Părinţii elevilor internaţi susţin iniţiativa lui Cîmpeanu
Sursa foto: Lucian Alecu

Situaţia copiilor din spitale care nu au acces la educaţie reprezintă o problemă reală. Din acest motiv, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, propune o Ordonanţă de Urgenţă pentru desfăşurarea şcolii în centrele sanitare.

„Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spitale sau pe parcursul anului şcolar în şedinţe de chimioterapie. În Fundeni avem 92 de elevi, la Marie Curie avem aproape 30 de elevi în aceeaşi situaţie şi în ţară numărul lor se multiplica”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Mihaela este mama lui David. Elevul are 15 ani şi susţine Evaluarea Naţională anul acesta, însă a fost diagnosticat cu leucemie chiar cu o lună înainte de examene. Nu a putut să intre la toate orele online deoarece de atunci se află Institutul Clinic Fundeni, iar şcoala în spitale ar veni ca o salvare pentru el.

„Are zile mai bune, mai puţin bune, în care poate sau nu poate să intre. Astăzi, spre exemplu, a avut română la şcoală, dar nu a putut să intre pentru ca nu s-a simţit bine. Este foarte bună decizia din toate punctele de vedere. Şi că pot să îşi ducă viaţa mai departe şi că îşi canalizează timpul şi energia pe altceva, nu doar pe boală”, spune Mihaela.

Doru Grădinaru este profesor de istorie şi spune că trebuie realizat un plan şi o programă specială pentru aceşti copii. El ar alege să predea într-un spital, dar cu anumite condiţii.

„Aş accepta în funcţie de clauzele care sunt cuprinse într-o astfel de propunere. Să avem sprijinul necesar unei astfel de intervenţii. Să avem materialele necesare, să avem o programă, să avem sprijinul Ministerului. Acestea sunt cele mai importante aspecte”, consideră Doru Grădinaru.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu