x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ligia Deca: Toți copiii încep luni școala în format fizic

Ligia Deca: Toți copiii încep luni școala în format fizic

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2024   •   15:30
Ligia Deca: Toți copiii încep luni școala în format fizic

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că toți copiii vor începe școala luni, în format fizic. Mai mult, „există 900 de unități școlare relocate”, față de 500, anul trecut.

Miercuri, la finalul ședinței de Guvern, ministrul Educației, Ligia Deca, a vorbit despre noutățile anului școlar 2024-2025, dând asigurări că „toți copiii încep luni școala în format fizic”.

„Există 900 de unități școlare relocate, un număr record. La începutul anului trecut aveam 500 de școli relocate, iar acum avem cu 300 mai multe”, a declarat, de asemenea, ministrul.

Deca: Sunt 70 de unități de învățământ cu grup sanitar neconform

Ministrul Educației Ligia Deca a mai anunțat că în acest an școlar sunt 70 de unități de învățământ cu grup sanitar neconform care nu sunt prinse în programe de finanțare pentru rezolvarea problemei.

„Ultima actualizare arată că am scăzut la 70 de unități de învățământ cu grup sanitar neconform care nu sunt cuprinse în momentul de față la finanțare pentru a rezolva această problemă”, a declarat Ligia Deca, la sfârșitul ședinței de Guvern de miercuri.

Ea susține că ministerul va continua proiectele până când nicio școală nu va mai avea toaletă neconformă.

„Dintre cele 70 de grupuri sanitare neconforme, 50 vor fi cuprinse într-o hotărâre Guvern pentru finanțare, pe care ministerul o va inițiat chiar de anul acesta, cele 20 rămase prezintă caracteristici care nu permit finanțarea actuală, fie sunt pe terenuri private, fie deja sunt prinse în alte programe de finanțare”, a mai spus ministrul Educației.

Deca: 19 școli funcționează cu program în trei schimburi. De anul viitor, va fi ilegal

Ministerul Educației Ligia Deca a anunțat miercuri că 19 școli funcționează în noul an școlar în trei schimburi și atrage atenția că acest sistem va deveni ilegal din anul școlar 2025-2026.

Ligia Deca a anunțat că 19 unități de învățământ funcționează în trei schimburi, dintre care șapte ca urmare a lucrărilor de reabilitare, extindere și modernizare și 12 din cauza spațiului insuficient.

Ministrul Educației atrage atenția că acest sistem va deveni ilegal din anul școlar următor.

„Am transmis daje că este prioritar să nu mai avem școli în trei schimburi, nu doar că nu mai este de dorit, dar de anul școlar viitor, 2025-2026, este ilegal să mai avem școli care desfășoară activitate în trei schimburi”, a explicat ministrul.

Ligia Deca a mai spus că va fi analizată posibilitatea de a avea școală într-un singur schimb, „care permite extinderea programului și desfășurarea de activtăți de tip școală după școală”.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ligia deca şcoli schimburi