x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Max Azarov, CEO Novakid România: „Construim o lume în care copiii sunt capabili să folosească engleza ca limbă comună”

Max Azarov, CEO Novakid România: „Construim o lume în care copiii sunt capabili să folosească engleza ca limbă comună”

22 Noi 2021   •   14:49
Max Azarov, CEO Novakid România: „Construim o lume în care copiii sunt capabili să folosească engleza ca limbă comună”

Max Azarov este CEO și co-fondator Novakid — o școală globală online cu o platformă digitală interactivă, care oferă lecții de engleză personalizate pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, folosind inteligența artificială și realitatea virtuală.

Max a trăit între două țări (Rusia și SUA) pentru cea mai mare parte a vieții, lucrând pentru mari companii de IT și telecomunicații, printre care Google și LG (servicii cloud), lansând, de asemenea, propria sa companie de stocare în cloud.

În 2017 și-a schimbat drastic cariera și a pus bazele Novakid, folosindu-și cunoștințele internaționale și experiența în dezvoltarea tehnologiei pentru a-și ajuta propriul fiu și alți copii din întreaga lume să învețe limba engleză, fără problemele pe care le-a experimentat el însuși.

Ne poți spune cum a început povestea Novakid?

Ca pentru majoritatea copiilor din Europa de Est, învățarea limbii engleze într-o școală publică a fost destul de ineficientă pentru mine. Când am crescut, nu am vrut ca fiul meu să se confrunte cu aceleași provocări. Astfel a luat viață ideea Novakid – să oferim o platformă inovatoare de educație online, care să ajute copiii din întreaga lume să-și însușească limba engleză de acasă, alături de tutori vorbitori nativi.

Care a fost momentul ce te-a convins că a venit vremea să lansezi Novakid?

Momentul în care mi-am dat seama că există un gol pe piața produselor și serviciilor care să-i ajute pe copii să învețe engleză ca limbă secundară.

Ideea din spatele Novakid este de-a face lecțiile distractive și captivante prin învățarea bazată pe joc. De asemenea, oferim studenților noștri doar profesori de top, acreditați și vorbitori nativi, pentru a ne asigura că cei mici stăpânesc limba engleză cât mai repede și ușor posibil.

 

Care sunt valorile companiei Novakid?

Suntem o companie orientată spre social. Misiunea noastră este de a oferi copiilor a căror limbă maternă nu este engleza cel mai bun viitor cu putință, cu acces la o gamă largă de cunoștințe.

Scopul nostru este de a îmbunătăți lumea prin promovarea comunicării fără frontiere în secolul XXI. Credem că un loc în care copiii sunt capabili să folosească engleza ca limbă comună pentru a comunica și a face schimb de idei va duce la mai multă pace și prosperitate pentru toți.

Facem acest lucru prin antrenarea elevilor noștri în învățare distractivă și interactivă, în cauze sociale și alte activități identice.  Toate acestea îi fac pe copii să simtă că sunt parte a unei misiuni mai mari, ce va schimba lumea în bine.

 

Ce ne poți spune despre principiile care te ghidează prin suișurile și coborâșurile conducerii unei afaceri?

Sunt un creator/inventator prin natura mea, motivat să construiesc lucruri care fac o diferență pozitivă în lume, ajutând la transformarea ei într-un loc mai bun. Odată ce te lași ghidat de acest gând, este mai ușor să navighezi prin coborâșurile inevitabile, fără a te lăsa distras de urcușuri.

În primul an de activitate, care estimați că va fi valoarea numărului de cursuri livrate pentru piața din România? Câte cursuri estimați să fie rezervate lunar?

Novakid recomandă rezervarea a cel puțin 2 lecții pe săptămână, pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. Majoritatea clienților urmează acest sfat, având 3-4 lecții pe săptămână.

Ne propunem să depășim pragul de 100.000 de cursuri în România până la sfârșitul acestui an.

În ceea ce privește numărul de copii cărora le livrăm cursuri de engleză, ne propunem să îl creștem de 3 ori în următoarele 12 luni.

 


 

×