x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie MEN: 271 de licee vor fi finanțate prin granturi în vederea realizării perfornanței scolare

MEN: 271 de licee vor fi finanțate prin granturi în vederea realizării perfornanței scolare

31 Iul 2017   •   17:48
MEN: 271 de licee vor fi finanțate prin granturi în vederea realizării perfornanței scolare

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a informat luni că 271 de licee beneficiază de granturi în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE).

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de MEN, cele 271 de licee beneficiare vor derula proiectele finanţate prin granturi pe o perioadă de 4 ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon şcolar, creşterea ratei de absolvire şi îmbunătăţirea performanţei la examenul de bacalaureat.

În funcţie de numărul de elevi înmatriculaţi la liceu şi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 de euro şi 152.500 de euro. Finanţarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 de euro, iar prima tranşă de bani a fost deja trimisă, a mai informat MEN.

În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute trei categorii de activităţi eligibile: activităţi pedagogice şi de sprijin, activităţi extracurriculare şi activităţi de renovare şi dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spaţiilor de şcolarizare, respectiv achiziţii de bunuri în scop educaţional.

În prima categorie sunt incluse activităţi remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare şi orientare în carieră, dezvoltarea de abilităţi socio-emoţionale, precum şi activităţi specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activităţi cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiţii, acţiuni destinate înfiinţării/dezvoltării de reţele şcolare etc.

×
Subiecte în articol: granturi scolare licee