x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Mii de studenți marocani din Ucraina ar putea continua studiile în România

Mii de studenți marocani din Ucraina ar putea continua studiile în România

15 Apr 2022   •   10:20
Mii de studenți marocani din Ucraina ar putea continua studiile în România
Sursa foto: gov.ro

Mii de studenți marocani din Ucraina ar putea continua studiile la universități din România, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul unei întâlniri cu omologul său din Maroc.

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, s-a întâlnit joi cu omologul său marocan, Abdellatif Miraoui.

Cu acest prilej, a fost semnat Memorandumul de cooperare între Ministerul Educației din România și Ministerul Învățământului Superior, al Cercetării Științifice și Inovării din Regatul Maroc. Obiectivele stabilite de cele două ministere vizează „promovarea cooperării interuniversitare, mobilitatea studenților, a profesorilor și a cercetătorilor din universități, sprijinirea predării limbii și culturii celor două țări și organizarea de întâlniri, activități și conferințe comune”.

De asemenea, miniștrii au discutate despre opțiunile de continuare a studiilor în universitățile din România de către cei aproape 5.000 de cetățeni marocani care provin din instituțiile de învățământ superior din Ucraina.

„În acest sens, având în vedere cadrul legislativ promovat de Ministerul Educației în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina, universitățile românești prezente și-au exprimat deschiderea pentru a primi la studii cetățeni marocani înmatriculați în universități din Ucraina care îndeplinesc criteriile și procedurile decise la nivelul fiecărei instituții de învățământ superior din România. Pentru a facilita acest proces, s-a subliniat necesitatea unei campanii de informare în rândul studenților marocani refugiați din Ucraina pe tema locurilor disponibile pe ani de studii și specializări, criteriilor aplicabile mobilității academice, procedurilor pentru depunerea dosarelor, precum și a calendarului stabilit pentru acest proces”, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației.

La întâlnire au participat și reprezentanții ai unor universități și instituții de educație din România și Maroc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu