x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educației a publicat reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a X-a

Ministerul Educației a publicat reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a X-a

30 Aug 2022   •   20:10
Ministerul Educației a publicat reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a X-a

Ministerul Educației a anunțat marți că a publicat 83 de repere metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a X-a în anul școlar 2022-2023.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Educației, reperele metodologice au fost elaborate pe discipline/module/grupe de discipline/domenii de pregătire profesională, după caz, oferind îndrumare și sprijin cadrelor didactice în planificarea, proiectarea și organizarea procesului de predare-învățare-evaluare.

Astfel, marți Ministerul Educației publică 83 de repere metodologice, din care 31 de materiale pentru învățământul liceal și învățământul profesional - discipline de cultură generală, inclusiv discipline de limba și literatura maternă (pentru minorități naționale), precum și pentru învățământul vocațional pedagogic, respectiv pentru învățământul vocațional militar. De asemenea, sunt publicate 17 materiale pentru învățământul profesional și tehnic (IPT): un îndrumar general pentru IPT și 16 materiale partajate pe domenii de pregătire de bază (domenii de calificare profesională), precum și 35 de materiale pentru învățământul profesional special (IPS-18) și pentru învățământul liceal special (LPS-17).

Ministerul anunță că înainte de începerea școlii vor fi publicate și Reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a X-a în anul școlar 2022-2023 pentru disciplinele Religii (structurat pe culte) și Biologie.

Aceste repere vin în completarea celor publicate anul trecut, valabile pentru clasa a IX-a și în acest an școlar, în vederea asigurării compatibilizării și a continuității la nivelul programelor școlare pentru gimnaziu și pentru liceu/învățământ profesional.

Ministerul Educației transmite că, în perioada următoare, la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean/al Municipiului București vor fi organizate întâlniri de lucru pe discipline școlare în vederea prezentării modului în care se recomandă utilizarea reperelor metodologice publicate marți.

(sursa: Mediafax)

×