x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educației a publicat testele de antrenament pentru Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat testele de antrenament pentru Evaluarea Națională

18 Apr 2022   •   12:32
Ministerul Educației a publicat testele de antrenament pentru Evaluarea Națională
Sursa foto: gov.ro

Ministerul Educației a publicat testele ede antrenament pentru Evaluarea Națională. Acestea sunt mai grele decât cele care vor trebui rezolvate la exemene.

Rezultatele la Simularea pentru Evaluarea Națională din acest an au fost mai bune decât în 2021. La proba de matematică, 60,58% dintre elevi au luat note peste 5.

Ministerul Educației a publicat, astăzi, teste de antrenament la limba și literatura română și la  matematică pentru examenele naţionale.

"Testele de antrenament pentru examenele naţionale vor fi calibrate în urma rezultatelor şi concluziilor acestor simulări. Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe", a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeaunu. 

 

×