x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației, despre scandalul relocării Colegiului Șincai, din Capitală

Ministrul Educației, despre scandalul relocării Colegiului Șincai, din Capitală

12 Feb 2021   •   10:59
Ministrul Educației, despre scandalul relocării Colegiului Șincai, din Capitală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se implică în scandalul relocării Colegiului „Gheorghe Șincai”, din Capitală și spune că acest lucru nu se va întâmpla în cursul acestui an școlar. Clădirea în care funcționează Colegiul este în risc seismic.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a venit, vineri dimineața, la Colegiul „Gheorghe Șincai”, unde, de câteva zile, elevii, profesorii și părinții protestează, după ce a fost numit un director nou, care ar fi de acord cu relocarea Colegiului.

Ministrul a promis că relocarea nu se va face în timpul anului școlar în curs.

„Important este ca acest colegiu, la nivel de infrastructură, de cadre didactice, elevi, să intre pe calea normală a unui colegiu înființat acum mai bine de un secol. (...) Nu va fi nicio relocare în timpul acestui an școlar. Elevii vor avea șansa în continuare să se pregătească pentru bacalaureat. Cunosc datele, am afirmat public că nu va fi nicio relocare în timpul acestui an școlar”, a spus Cîmpeanu.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a spus, la rândul său, că este vorba de o clădire în risc seismic și fiecare are dreptul la siguranță. Cu toate acestea, el a afirmat că nu se va trece la relocare înainte de finalul anului școlar.

„Cu certitudine Colegiul Național Gh. Șincai nu se va reloca în cursul acestui an școlar (...) Această clădire este în risc seismic 2 și nu are autorizație de siguranță la incendiu. Este vital pentru noi toți ca fiecare copil, fiecare profesor care intră în această unitate școlară să o facă în condiții de siguranță. (...) Primăria are responsabilitatea siguranței elevilor și profesorilor în această clădire. Indiferent că suntem supărați și pot să înțeleg acest lucru, (..) realitatea este că această clădire este în risc seismic, nu are autorizație de securitate la incendiu. Realitatea este că în ultiii ani s-au întâmplat tragedii în România, că trebuie să facem lucruri pentru siguranță. De aceea măsurile pe care le luăm sunt ferme este foarte important ca fiecare dintre noi să trăim în condiții de siguranță”, a afirmat Băluță.

Variantele relocării după ce se va termina anul școlar în curs se vor anunța de către primar, a precizat ministrul Cîmpeanu, în prezent fiind disponibile mai multe opțiuni.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu