x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educaţiei propune scurtarea semestrului al doilea cu o săptămână

Ministrul Educaţiei propune scurtarea semestrului al doilea cu o săptămână

24 Mar 2021   •   22:01
Ministrul Educaţiei propune scurtarea semestrului al doilea cu o săptămână
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune scurtarea semestrului al doilea cu o săptămână. Școala s-ar termina pe 25 iunie, iar examenele ar avea loc la datele stabilite. Vacanța din 2 aprilie până pe 4 mai rămâne printre propuneri.

Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri seara, la Digi24, că Ministerul Sănătății a cerut vacanța prelungită pentru a reduce mobilitatea. De altfel, situația în școli a fost, marți, îngrijorătoare, spune Cîmpeanu, în condițiile în care numărul școlarilor și al angajaților infectați a fost mult mai mare decât media, însă miercuri s-a infirmat acest trend.

Miercuri au fost 30 de copii infectați și 22 de angajați din învățământ.

„Văzând nemulțumirea iscată, pe bună dreptate, cu privire la lipsa de predictibilitate, propunerea pe care o vom prezenta mâine dimineață în Comitetul de Dialog Social, în discuția cu reprezentanții elevilor, ai profesorilor și ai părinților, este: se păstrează propunerea de vacanță între 2 aprilie și 4 mai, iar dacă vom accepta cu toții că putem renunța la o săptămână din cel de-al doilea semestru am putea să păstrăm Evaluarea Națională exact la aceleași date, Bacalaureatul exact la aceleași date. Față de propunerea anterioară, în loc să se încheie pe 18 iunie, școala s-ar încheia pe 25 iunie”, a declarat ministrul.

Întrebat ce argumente a avut Ministerul Sănătății când a cerut ca școlile să se închidă imediat, Cîmpeanu a spus „micșorarea mobilității”.

Întrebat, de asemenea, dacă s-a gândit că pe durata celor două Sărbători Pascale românii vor merge la munte, ministrul a spus: „poate fi”.

În ce privește posibilitatea ca elevii să învețe online în loc să stea o lună în vacanță, Sorin Cîmpeanu a precizat că „au mai rămas foarte mulți care au dificultăți la predarea online și ar fi generat o inechitate” pe care a considerat-o inacceptabilă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu