x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației spune că recuperarea orelor pierdute s-a făcut în mică măsură

Ministrul Educației spune că recuperarea orelor pierdute s-a făcut în mică măsură

12 Sep 2021   •   16:56
Ministrul Educației spune că recuperarea orelor pierdute s-a făcut în mică măsură

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că în luna de vârf a pandemiei de COVID-19 au fost 246.000 de elevi înscriși în programul de ore remediale, însă recunoaște că recuperarea s-a făcut „într-o măsură mică”.

Întrebat, duminică, de jurnaliști, despre programul de ore remediale, Sorin Cîmpeanu a spus că recuperarea s-a făcut într-o măsură mică, dar se va continua și anul acesta.

„Vă dau un răspuns foarte onest. În luna de vârf, luna mai, am avut 246.000 de elevi înscriși în programul de ore remedial. Numărul celor care au suferit pierderi pe parcursul perioadei de criză sanitară, cu învățământ online, în condițiile în care n-am avut peste tot conectivitate, n-am avut echipamente, n-am avut conținut digital, n-am avut profesori formați pentru predarea online și n-am avut platforme de evaluare online, pierderile au fost foarte mari. Recuperarea s-a făcut într-o măsură mică”, a spus ministrul.

Programul va continua și anul acesta.

Ministrul Educației recunoaște că recuperarea se face „foarte greu” și doar în timp și cu implicarea fiecărui profesor.

„De aceea, este nevoie să nu amplificăm aceste pierderi și să facem tot posibilul, prin respectarea regulilor sanitare, prin vaccinare, ca să putem avea școală cu prezență fizică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu