x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației, ziua Micii Uniri: Cuza a introdus învățământul obligatoriu. Numai o națiune educată are viitor

Ministrul Educației, ziua Micii Uniri: Cuza a introdus învățământul obligatoriu. Numai o națiune educată are viitor

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2023   •   14:10
Ministrul Educației, ziua Micii Uniri: Cuza a introdus învățământul obligatoriu. Numai o națiune educată are viitor

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune, marți, de Ziua Unirii Principatelor Române, că cel care a introdus învățământul obligatoriu este înfăptuitorul Unirii Moldovei cu Țara Românescă, Alexandru Ioan Cuza, care era convins că doar o națiune educată are viitor.

Ligia Deca spune că 24 ianuarie 1859 a fost o zi importantă pentru românii, iar ziua a rămas să marcheze faptul că suntem puternici atunci când ne unim pentru un țel comun.

„Unirea Principatelor este dovada că, și atunci când vremurile sunt tulburi, românii sunt solidari când există un obiectiv în care cred cu adevărat. Marcăm un moment istoric esențial pentru formarea României moderne, care trebuie cinstit și transmis generației tinere. Mulțumiri dascălilor care insuflă elevilor dragostea și respectul pentru istorie și pentru personalitățile marcante care au pus bazele României de astăzi. Alexandru Ioan Cuza a introdus învățământul obligatoriu în anul 1864, convins fiind că numai o națiune educată poate avea viitor”, spune Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Deca adaugă faptul că ea crede că este datoria noastră să ne asigurăm că este respectat dreptul la o educație incluzivă de calitate, „aceasta fiind la baza unei Românii unite, educate şi coezive”.

×
Subiecte în articol: ligia leca mica unire educatie