x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Sănătății: Masca rămâne obligatorie în școală!

Ministrul Sănătății: Masca rămâne obligatorie în școală!

20 Aug 2021   •   11:52
Ministrul Sănătății: Masca rămâne obligatorie în școală!

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri, după discuții cu premierul, cu ministrul Educației, reprezentanți INSP, CNCAV și ai Președinției, că masca rămâne obligatorie în școli, după 13 septembrie.

Ioana Mihăilă a spus că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. Masca rămâne obligatorie în spațiile închise.

„Trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiul deschis, iar pentru activități sportive în spațiul închis se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu fără mască”, a spus Ioana Mihăilă.

Despre vaccinarea în școli, Ioana Mihăilă a spus că vor continua discuțiile tehnice cu CNCAV și vor fi adaptate scenariile în funcție de particularitățile fiecărei comunități și a fiecărei școli, urmând ca decizia finală să fie comunicată cât de curând.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ioana Mihăilă