x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Modalitatea de desfășurare a cursurilor în 23 decembrie, decisă de conducerile școlilor

Modalitatea de desfășurare a cursurilor în 23 decembrie, decisă de conducerile școlilor

17 Dec 2021   •   18:52
Modalitatea de desfășurare a cursurilor în 23 decembrie, decisă de conducerile școlilor

Ministerul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat vineri că fiecare școală va decide care va fi modalitatea de organizare a cursurilor în 23 decembrie.

Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea școlilor să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie, din punct de vedere didactic.

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că în această zi se pot ține cursuri cu prezență fizică sau se pot organiza proiecte, care să fie pezentate după vacanță.

„Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza de manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanța de sărbători”, a declarat Sorrin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Acesta a spus că a luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu