x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Noi restricții în Danemarca pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron

Noi restricții în Danemarca pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron

17 Dec 2021   •   20:30
Noi restricții în Danemarca pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron

Noi restricții vor fi introduse în Danemarca, precum închiderea teatrelor și a cinematografelor, pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron. Vineri, Danemarca a bătut un nou record de infectări.

Premierul din Danemarca, Mette Frederiksen, a declarat vineri că guvernul va propune noi restricții, cum ar fi închiderea teatrelor și a cinematografelor, pentru a limita răspândirea rapidă a coronavirusului și a noii variante Omicron, care reprezintă acum o cincime din toate cazurile înregistrate în Danemarca.

Noile restricții, care vor avea nevoie de aprobarea Parlamentului, includ închiderea unor locuri precum teatre, cinematografe, parcuri de divertisment și centre de conferințe, potrivit Reuters.

De asemenea, se va interzice servirea alcoolului după ora 22.00, iar danezii sunt îndemnați să își limiteze contactele sociale.

Danemarca a înregistrat până în prezent 11.559 de cazuri de Omicron, a precizat ministrul Sănătății. Numărul total de infecții zilnice a depășit vineri un alt record, fiind înregistrate 11.194 de noi cazuri.

Cu toate acestea, ratele de deces și internările în spital sunt încă mult sub nivelurile înregistrate în urmă cu un an. Bilanțul total al morților din Danemarca este de 3.054 de persoane.

Joi, Danemarca a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care a autorizat pilula anti-COVID-19 Molnupiravir, dezvoltată de Merck, pentru pacienţii cu risc care au simptomele bolii.

(sursa: Mediafax)

×