x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind prezenţa fizică a elevilor la cursuri, indiferent de rată, a fost semnat

Ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind prezenţa fizică a elevilor la cursuri, indiferent de rată, a fost semnat

01 Oct 2021   •   20:33
Ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind prezenţa fizică a elevilor la cursuri, indiferent de rată, a fost semnat
Sursa foto: gov.ro

Vineri seara a fost semnat ordinul comun Educație - Sănătate pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și s-a trimis la Monitorul Oficial spre publicare până la ora 21.00.

„Apreciez colaborarea cu Ministerul Sănătății, INSP și CNSU”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.

Elevii și preșcolarii merg la școală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19, a decis, joi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi și profesori.

Potrivit deciziei CNSU, se permite participarea zilnică, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2. Decizia ar urma să se poată aplica prin ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației.

Modalitățile de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ se vor decide în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală.

Se propune utilizarea în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învățători educatori, în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Testele rapide antigen salivare pentru COVID-19 utilizate la nivelul statelor Uniunii Europene vor fi identificate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Prin decizie CNSU, se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2

×