x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Orice copil poate învața engleza prin acești 5 pași

Orice copil poate învața engleza prin acești 5 pași

20 Mai 2022   •   16:12
Orice copil poate învața engleza prin acești 5 pași

Limba engleză este limba oficială a științei, a turismului, a aviației dar și a diplomației. Este limba de comunicare internațională a internetului și a mass-mediei. Lumea este mai interconectată ca niciodată, iar capacitatea de a comunica cu oamenii din diferite țări devine o abilitate cu adevărat valoroasă.

Astfel, cunoașterea limbii engleze poate oferi oportunități excelente de angajare, chiar și într-un mediu internațional, și poate ajuta totodată la socializare, informare și divertisment.

Învățarea limbii engleze stimulează creierul să se familiarizeze cu noile reguli de gramatică și vocabular. Vă permite să vă antrenați memoria astfel încât să vă amintiți cuvinte noi, să faceți conexiuni între ele și să le folosiți în situații contextuale.

Unul dintre cele mai practice moduri de a învața engleza ca o nouă abilitate este de a dedica o parte din timpul liber pentru asta. Copiii care reușesc întotdeauna sunt cei care sunt dornici să învețe ceva nou în fiecare zi - fie că învață despre alte culturi sau învață engleza ca o a doua limbă.

Pe lângă faptul că șansele copilului dvs. de a obține un loc de muncă mai bun sau de a avansa în carieră cresc considerabil atunci când limba engleza devine limbă secundară, învățarea limbii engleze oferă și o perspectivă mult mai amplă asupra altor culturi. De asemenea, copilul dvs. va fi mai pregătit și mai încrezător în cele mai importante etape ale vieții de adult.

Următorii 5 pași pot ajuta copilul dvs. să progreseze și să capete fluența dorită:

Stabiliți o rutină

Stabiliți o rutină pentru activitățile dedicate limbii engleze. Sunt de preferat sesiunile scurte și dese decât cele lungi și rare. 30 de minute în fiecare zi pot face minuni. Repetiția este esențială - asigurați-vă că informația va fi repetată până va fi învățată.

Situațiile de zi cu zi

Ajutați copilul să își exerseze vocabularul purtând în fiecare zi o conversație de 10-15 minute cu el. Abordați situațiile reale, practice, de zi cu zi și adaptați-le în funcție de vârsta copilului.

Cântece și filme în limba engleză

Cântecele sunt o modalitate cu adevărat eficientă de a învăța cuvinte noi și de a îmbunătăți pronunția. De asemenea, încercați să urmăriți filme cu subtitrare în limba engleză, alături de copilul dvs. Citirea subtitrărilor este o modalitate excelentă pentru spectatori de a-și extinde vocabularul. Citirea subtitrărilor în timp ce acestea sunt redate pe ecran îmbunătățește, de asemenea, și gramatica.

Nu uitați de gramatică

Dacă copilul dvs. învață engleza, acest aspect este absolut necesar și este un proces complex. Cunoașterea adecvată a gramaticii limbii engleze îmbunătățește capacitatea copilului de a gândi analitic și, de asemenea, îl poate ajuta să comunice eficient și cu încredere. Adulții cunosc limba engleză, dar când vine vorba de gramatică, mulți dintre ei nu știu ce ar trebui să predea. Vestea bună este că nu trebuie să faceți dvs. chiar totul. Puteți apela la ajutor specializat.

Înscrierea copilului la o școală de limbi străine poate fi o idee excelentă. Cursurile de limbi străine într-un grup, într-un mediu organizat, sunt mult mai adecvate decât cele individuale deoarece pot crește gradul de motivare a cursantului prin competitivitate. De asemenea, cursurile de grup sporesc creativitatea, întăresc încrederea în cei din jur și susțin lucrul în echipă.

Școala de Limbi Străine M&DORADO poate fi o alegere potrivită în acest sens. M&DORADO este o școală privată din București cu o experiență de peste 14 ani în învățământ. În cadrul școlii, cursanții pot învăța limba engleză, germană, spaniolă, franceză și japoneză alături de profesori de top. Școala se remarcă prin performanța de care a dat dovadă în anii de activitate: 100% promovabilitate la examenele CAMBRIDGE. Acest lucru a fost posibil datorită profesorilor de top cu care școala a colaborat. Din 2020, M&DORADO oferă atât cursuri fizice, cât și cursuri online pentru cursanții cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani.

Examenul Cambridge

Încurajați copilul să susțină un examen Cambridge, potrivit vârstei și nivelului lui. Promovarea unui examen lingvistic important îi va da încredere în sine și îl va determina să se autodepășească cu fiecare ocazie.

Examenul Cambridge este unul dintre cele mai importante examenele lingvistice pe care un cursant le poate susține. Obținerea unui calificativ de tipul B1 poate echivala proba lingvistică la examenul de Bacalaureat, iar calificativele de tipul B2, C1, C2 sunt extrem de importante într-o carieră.

Află de aici tot ce trebuie să știi despre examenele CAMBRIDGGE!

Nu uita: copiii trebuie să simtă că fac progrese! Au nevoie de încurajare continuă, precum și de laudă pentru performanță, deoarece orice succes motivează. Părinții sunt într-o poziție ideală pentru a motiva și, astfel, a-și ajuta copiii să învețe. Părinții nu numai că pot aduce limba și activitățile copilului lor în viața de familie, ci pot influența și atitudinea copiilor lor mici față de învățarea limbilor străine și a altor culturi.

Articol scris de: Maria Florea

×