x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Patru centre noi de cercetare în Capitală. Elevii vor putea construi roboţi

Patru centre noi de cercetare în Capitală. Elevii vor putea construi roboţi

de Monica Cosac    |    04 Oct 2016   •   12:05
Patru centre noi de cercetare în Capitală. Elevii vor putea construi roboţi

Deschiderea oficială a anului universitar 2016-2017 a venit cu veşti bune pentru studenţii şi elevii bucureşteni pasionaţii de robotică. Patru centre de cercetare au fost inaugurate, ieri, de către reprezentanţii Universităţii Politehnica din Capitală, unul dintre acestea fiind dedicat dezvoltării roboţilor.

Centrul de robotică se adresează şi elevilor pasionaţi de acets domeniu, nu doar studenţilor. “Este vorba despre un centru în care studenţii şi elevii să lucreze propriu-zis, să realizeze proprii roboţi. Am deschis acest centru astfel încât să nu fie doar un grup restrâns de elevi şi studenţi care fac acest lucru, ci să fie un hub pe care îl deschidem tuturor elevilor şi studenţilor astfel încât să vină să lucreze”, a spus rectorul UPB, Mihnea Costoiu, precizând că tinerii au la dispoziţie toate instrumentele necesare. Potrivit rectorului, este vorba despre un parteneriat public-privat, în cadrul căruia mai multe persoane fizice, companii şi supermarketuri au pus la dispoziţia Universităţii echipamentele cu care tinerii să poată lucra acolo şi să construiască roboţi. “Începând de astăzi (n.r. - luni) vor veni elevii pasionaţi de robotică. Noi vom cultiva ideea unui centru de ştiinţă în fiecare liceu în care noi avem parteneriate. Sunt peste 150 de licee”, a explicat Costoiu, adăugând că elevii şi studenţii vor fi coordonaţi de către profesori din cadrul UPB, dar şi de profesori din licee.

Tot ieri a mai fost inaugurat şi Centrul PRECIS. Acesta se întinde pe 2.300 de metri pătraţi, are 28 de noi laboratoare şi este dedicat exclusiv cercetării în domeniul computerelor, tehnologiei informaţiei, automatizărilor.

Un alt centru reuneşte două proiecte mari, cu zeci de laboratoare în diferite domenii: micro şi nano materiale, energie, energie verde în mod special, electronică etc.  

 

“Politehnica” Bucureşti va avea şi cel mai modern centru în domeniul controlului produselor alimentare, unde vor putea fi făcute toate testele cu privire la alimente. Acesta urmează să fie acreditat în curând.

×