x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Peste 2.000 de adeverințe eliberate elevilor care candidează pe locuri destinate etniei rome

Peste 2.000 de adeverințe eliberate elevilor care candidează pe locuri destinate etniei rome

25 Mai 2022   •   17:30
Peste 2.000 de adeverințe eliberate elevilor care candidează pe locuri destinate etniei rome

Partida Romilor Pro-Europa a anunțat că a eliberat, până miercuri, peste 2.000 de adeverințe elevilor care candidează la liceu pe locurile destinate etniei rome. Joi e ultima zi de eliberare a acestor adeverințe.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Partida Romilor Pro-Europa, au fost eliberate peste 2.000 de adeverințe elevilor romi, care vor să candideze la licee pe locurile speciale destinate membrilor acestei etnii. Cele mai multe adeverințe au fost eliberate în București.

„Adeverințele pentru elevii romi, care vor să candideze la licee pe locurile speciale destinate membrilor acestei etnii, au fost eliberate de către colegii mei din toată țara. Îi îndemn pe toți romii care au copii care au terminat acum liceul să ia legătura cu colegii mei de la Partida Romilor Pro-Europa, pentru a le elibera adeverințe de apartenență la etnia romilor. Aceste adeverințe se eliberează gratuit. Urez success tuturor elevilor romi care au primit adeverințe. După ce termină liceul, îi așteptăm să le dăm adeverințe pentru facultate”, a declarat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Cele mai multe adeverințe au fost eliberate în București.

„Împreună cu colegii mei de la Organizația de Tineret a Partidei Romilor Pro-Europa am demarat o campanie amplă, la nivel național, de promovare a acestei acțiuni de eliberare a adeverințelor pentru elevii romi. Termenul limită de eliberare a adeverințelor este joi, 27 mai 2022. Doritorii sunt așteptați la sediile Partidei Romilor Pro-Europa din București, și din țară”, a declarat Cătălin Stănescu, prim-vicepreședintele Organizației de Tineret a Partidei Romilor Pro-Europa.

Potrivit legislației în vigoare, fiecare clasă de liceu din România are prevăzute 1-2 locuri pentru elevii romi.

(sursa: Mediafax)

×