x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Portugalia va primi de luni turiști din majoritatea țărilor europene

Portugalia va primi de luni turiști din majoritatea țărilor europene

15 Mai 2021   •   15:30
Portugalia va primi de luni turiști din majoritatea țărilor europene

Portugalia va începe de luni să primească turiști din majoritatea țărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne portughez. Restricțiile vor fi menținute doar pentru cinci țări ale UE.

Călătorii din țările Uniunii Europene care au sub 500 de cazuri COVID la 100.000 de locuitori pot face orice tip de vizită în Portugalia, inclusiv vizite „neesențiale”.

Restricțiile vor fi menținute pentru călătorii din cinci țări ale UE, respectiv Cipru, Croația, Lituania, Olanda și Suedia, potrivit rte.ie.

Vineri, Portugalia anunța că va permite turiștilor din Marea Britanie să intre în țară de luni.

La rândul ei, Marea Britanie a adăugat, în urmă cu o săptămână, Portugalia, a cărei economie depinde în mare măsură de turism, pe lista „verde” a destinațiilor, permițând britanicilor să călătorească în Portugalia fără carantină la întoarcerea acasă.

Regulile Uniunii Europene interzic călătoriile neesențiale, făcând din decizia Portugaliei de a permite accesul turiștilor britanici o excepție.

Compania aeriană EasyJet, care a adăugat în jur de 100.000 de locuri suplimentare pentru zborurile către Portugalia în timpul verii, și agenția de turism britanică Thomas Cook, unde rezervările în Portugalia s-au triplat în ultima săptămână, au salutat vestea.

„Avem sute de clienți cu bagajele făcute”, a spus un purtător de cuvânt al Thomas Cook.

Mediafax

×