x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Posezi abilități nebănuite? Descoperă-le în cadrul unui curs de leadership!

Posezi abilități nebănuite? Descoperă-le în cadrul unui curs de leadership!

14 Iun 2022   •   11:35
Posezi abilități nebănuite? Descoperă-le în cadrul unui curs de leadership!

A ocupa o funcție de conducere nu este echivalent cu a fi un lider adevărat. La acest lucru se referă autorul american Brian Tracy, atunci când oferă sfatul următor: „Devino acel tip de lider pe care oamenii l-ar urma în mod voluntar, chiar dacă nu deține un anumit titlu sau poziție!“.

Dacă, în schimb, deții deja o poziție de conducere într-o companie, atunci participarea la un curs leadership devine cu atât mai necesară. Îți va permite să descoperi abilități de care încă nu ești conștient și, de asemenea, să înveți lucruri noi. Pentru că, așa cum spunea unul dintre cei mai apreciați președinți din istoria Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy, „leadership-ul și învățarea sunt interconectate“.

 

Cui i se adresează și cum se desfășoară un curs de leadership?

 

Training-ul organizat de echipa Brightway® este util pentru managing parteners și administratori, manageri de top, antreprenori, precum și pentru toți cei care conduc echipe și dezvoltă sisteme de lucru performante, cu un grad mare de autofuncționalitate, capabile să se adapteze în permanență la schimbările din mediul de afaceri.

Programul este conceput pornind de la identificarea nevoilor cursanților. Astfel, se ajunge la un antrenament practic, de tip simulare, în care cursanții lucrează în echipe formate din 2 sau 3 persoane. În acest cadru, sunt aplicate instrumente multiple care permit clarificarea și implementarea viziunii liderului în organizație. De asemenea, se urmărește construirea unei strategii pentru a optimiza procesele, rolurile și sistemul motivațional.

Așa cum se întâmplă în orice tip de business, miza constă în realizarea unui plan de leadership strategic capabil să rezolve cât mai multe dintre problemele existente în organizația ori departamentul pe care îl conduci sau pe care te pregătești să îl conduci.

Participanții la acest curs de leadership au astfel ocazia să descopere contextele în care oamenii devin motivați, fiind în același timp într-o continuă adaptare la schimbările rapide ale mediului de business. În acest fel, performanța devine o obișnuință.

 

Beneficiile obținute de participanții la un curs de leadership

 

Fiecare participant la training va realiza progrese substanțiale în ceea ce privește clarificarea viziunii, misiunii și valorilor și, pornind de la această bază, va construi o strategie capabilă să fie implementată în orice proces operațional.

De asemenea, cursanții vor primi instrumente pentru a documenta procesele de business și pentru a le optimiza, utilizând platforma de business process management ARIS Express, un instrument apreciat de toți cei care îl folosesc deja.

Studiile de caz vor funcționa ca un antrenament pentru planificarea strategică a pașilor următori din activitatea desfășurată într-un context plin de incertitudine și volatilitate.

În cadrul training-ului, sunt testate mecanisme de gândire, adaptare și motivare a oamenilor, iar tehnicile care funcționează cu succes sunt apoi integrate într-un sistem potrivit pentru fiecare domeniu sau companie.

Monitorizarea performanței este de asemenea esențială, astfel încât cursanții primesc cele mai noi instrumente disponibile pentru a conduce echipa, păstrând standarde înalte de performanță. Se realizează, pe acest plan, schimburi de experiență cu lideri de top din diferite domenii de activitate.

Astfel, participarea la un curs de leadership poate deveni o bornă importantă în evoluția ta profesională, ajutându-te să-ți îmbunătățești performanțele în mod semnificativ!

×