x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Precizările lui Cîmpeanu despre testarea elevilor la școală: E nevoie de acordul părinților

Precizările lui Cîmpeanu despre testarea elevilor la școală: E nevoie de acordul părinților

18 Noi 2021   •   19:23
Precizările lui Cîmpeanu despre testarea elevilor la școală: E nevoie de acordul părinților

Dacă testarea elevilor se face în școală, este nevoie de acordul părinților, a declarat, joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referitor la procedura de testare și raportare a elevilor.

Cîmpeanu a spus că dacă testul de salivă făcut copilului iese pozitiv şi se face și testul PCR, elevul va aduce rezultatul testului PCR. Dacă testul este negativ, poate continua școala cu prezenţă fizică. Dacă nu se face testul sau testul PCR confirmă testul de salivă, elevul va rămâne la domiciliu timp de 14 zile.

Testele din salivă vor putea fi adminstrate la domiciliu de către părinţi sau în şcoală, în funcție de decizia școlii.

„Când există dorinţa colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acesta va fi exprimat printr-un formular, care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii”, a spus Cîmpeanu.

Rezultatul testului făcut acasă va fi trimis prin e-mail către şcoală.

„Este posibil ca în ziua de vineri, fiecărui elev să i se pună la dispoziţie două teste pentru săptămâna următoare. Dacă părinţii decid să le facă acasă, nu e nevoie de acordul lor. Dacă profesorii consideră că poate fi făcută testarea în şcoală, elevul merge cu testele pentru a fi administrate în şcoală. Testele vor fi la copii”, a mai spus ministrul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu