x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Premiul de Excelență Octavian Stănășilă, acordat olimpicilor la matematică

Premiul de Excelență Octavian Stănășilă, acordat olimpicilor la matematică

07 Mai 2022   •   10:56
Premiul de Excelență Octavian Stănășilă, acordat olimpicilor la matematică

Universitatea POLITEHNICA din București susține excelența în educația preuniversitară prin recompensarea performanței din învățământul liceal pe care elevii claselor a – XI-a au înregistrat-o la olimpiada națională de matematică.

Astfel, Universitatea POLITEHNICA din București a decis ca, începând din acest an, să acorde Premiul de Excelență Prof. Dr. Octavian Stănășilă primilor 3 clasati la Olimpiada Națională de Matematică pentru nivelul clasei a XI-a. Laureații acestui premiu decernat în 2022 sunt: Constantinescu Iustinian Cristian, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Popa Maria Cristina, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și Dragomirescu Robert, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Octavian Stănășilă, profesor emerit de matematică, autor a zeci de culegeri și manuale de specialitate, a fost șeful catedrei de matematici din cadrul Universității POLITEHNICA din București unde a și condus mulți ani doctorate în domeniul care l-a consacrat. De asemenea, Octavian Stănășilă a predat şi a fost invitat la universităţi de renume precum Universitatea din Pisa – Italia, Universitatea din Nisa – Franţa sau Institutul de Tehnologie din Massa­chusetts- SUA. A fost membru al Institutului de Matematică al Academiei Române. Profesorul și cercetătorul Octavian Stănăşilă a obținut rezultate importante în teoria spațiilor analitice, analiză matematică și teoria semnalelor.   

×