x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Primele de carieră vor ajunge la angajații din Educație între 20 și 27 octombrie

Primele de carieră vor ajunge la angajații din Educație între 20 și 27 octombrie

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   12:30
Primele de carieră vor ajunge la angajații din Educație între 20 și 27 octombrie
Sursa foto: Hepta

Prima de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în valoare nominală de 1.500 lei, și prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei, vor ajunge la angajați în perioada 20-27 octombrie, anunță ministrul Investițiilor Adrian Câciu

Potrivit ministrului, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei. Va fi acordată o primă de carieră didactică pentru personalul didactic si didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500 lei/persoană și o primă de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Sprijinul se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, „estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie”, arată Adrian Câciu.

Tot în luna octombrie vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România. Ministrul estimează că aceste carduri vor fi alimentate în 15 octombrie 2023.

„La acest moment așteptăm alimentarea conturilor MIPE de către Ministerul de Finante pentru implementarea cu succes și la timp a acestor măsuri asteptate de români și asumate de către Guvernul României”, transmite Adrian Câciu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prime carieră educatie