x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Profesorii cercetați pentru violență împotriva elevilor nu vor mai intra la clasă

Profesorii cercetați pentru violență împotriva elevilor nu vor mai intra la clasă

de Redacția Jurnalul    |    27 Feb 2023   •   15:45
Profesorii cercetați pentru violență împotriva elevilor nu vor mai intra la clasă

În proiectul legilor educației se prevede ca profesorii cercetați pentru violență împotriva elevilor să nu mai intre la clasă până la finalizarea anchetei, spune, luni, ministrul Educației, Ligia Deca.

În legea actuală nu este prevăzut ca, pe perioada desfășurării cercetării unui dascăl acuzat de violență împotriva copiilor acesta să nu mai intre la ore.

Această prevedere va exista în noua lege, a spus Ligia Deca.

„Având în vedere că există multe situații în care până la finalizarea cercetării disciplinare profesorul nu poate fi împiedicat pe legea actuală să intre la clasă am introdus o prevedere prin care profesorii cercetați pentru violență împotriva elevilor să nu mai desfășoare activități didactice cu elevii”; a spus ministrul Educației.

Potrivit ministrului, profesorul păstrează drepturile salariale pentru că dreptul la muncă nu poate fi negat din punct de vedere constituțional.

„Nu ne mai dorim ca profesorii violenți sau care prezumăm că ar fi fost violenți să aibă expunere la copii, la clase, la comunitatea școlară”, a mai spus ministrul Educației.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: profesori violență