x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Programele de studii de masterat ale Universității de Vest, incluse în topurile internaționale

Programele de studii de masterat ale Universității de Vest, incluse în topurile internaționale

09 Apr 2021   •   18:05
Programele de studii de masterat ale Universității de Vest, incluse în topurile internaționale
Sursa foto: Hepta

Programele de studii de masterat ale Universității de Vest au fost incluse în topurile internaționale. Este vorba despre clasamentul „Best Masters” care măsoară performanțele din 4.000 de universități din toată lumea.

Potrivit reprezentanților Universității de Vest din Timișoara, Best Masters este singurul clasament internațional care evaluează programele MBA și de masterat în mod individual, comparându-le și ierarhizându-le. Este totodată un clasament extrem de selectiv, bazat pe o analiză a ofertelor educaționale din 4.000 de instituții școlare și universitare, situate în 154 de țări.

Programele de studii de master ale UVT, care au obținut nominalizări și clasări importante în ediția 2021 a Eduniversal „Best Masters”, sunt: „Managementul resurselor umane” (FEAA) – clasat pe locul 8 în Europa de Est în secțiunea Resurse Umane, „Administrarea afacerilor în turism și industria ospitalității” (FEAA) - clasat pe locul 31 în secțiunea Managementul ospitalității, la nivel mondial și „International Corporate Finance” (FEAA) - clasat pe locul 30 în secțiunea Corporate Finance, Europa de Est.

Cele trei criterii care au stat la baza ierarhizării programelor de masterat incluse în clasificarea „Best Masters” evaluează dimensiunile notorietății programelor de studii de masterat, mai ales în procesele de recrutare realizate de de companii în raport cu absolvenții, plasării absolvenților în piața muncii, prin calitatea locurilor de muncă accesate și satisfacției cursanților și absolvenților față de conținuturile și desfășurarea programelor de masterat evaluate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: universitatea de vest