x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Rechizite necesare pentru grădiniță: 7 articole importante

Rechizite necesare pentru grădiniță: 7 articole importante

11 Aug 2022   •   15:41
Rechizite necesare pentru grădiniță: 7 articole importante
Sursa foto: Freepik

Grădinița este așteptată cu entuziasm de majoritatea copiilor, indiferent că încep grupa mică, mijlocie sau mare. Pentru desfășurarea activităților educative, preșcolarii au nevoie de mai multe materiale de lucru și produse specifice.

Lista completă cu rechizite pentru grădiniță poate fi amplă și diferă în funcție de grupă și de cerințele educatorilor. În continuare, îți prezentăm 7 articole importante pentru preșcolari.

  1. Creioane colorate

Lumea copiilor este plină de culoare și exprimarea prin desen reprezintă una dintre activitățile preferate ale celor mici. Pe herlitz.ro găsești creioane colorate pentru copii, de calitate premium și sigure. În plus, poți să adaugi pe lista de cumpărături creioane grafit, carioci, markere, radieră și ascuțitoare. Alege un penar vesel și încăpător pentru aceste articole.

  1. Acuarele și pensule

Acuarele tip pastilă, guașe sau tempera, diferite pensule, paletă pentru amestecarea culorilor, recipient pentru apă, șorț pentru pictură - toate acestea le pot fi de folos micilor artiști la grădiniță. Alege un set cu cel puțin 12 nuanțe și cu pensulele potrivite tehnicii de pictură. 

  1. Plastilină

Optează pentru o plastilină de calitate, care nu își pierde elasticitatea și nu pătează mâinile. Mai mult, achiziționează o planșetă pentru modelat, cu accesorii, astfel încât preșcolarii să își transforme cu ușurință ideile în figurine. Ai la dispoziție chiar și plastilină fluorescentă, pentru maximum de creativitate. 

  1. Bloc de desen și hârtie colorată

Pentru a realiza desene și picturi, cei mici au nevoie de hârtie corespunzătoare. Greutatea și granulația foilor trebuie să fie aleasă în funcție de activitățile desfășurate la grădiniță. În același timp, proiectele de lucru manual necesită hârtie colorată: simplă, creponată, glasată ș.a. Ține cont că toate micile opere de artă ar trebui puse într-un dosar sau într-o mapă veselă.

  1. Instrumente de scris

Încă de la grădiniță, copiii încep să învețe cum să țină în mână un pix sau un stilou și să facă linii și bastonașe. Ba chiar se pot familiariza cu scrierea propriului nume, cu cifre sau cu litere. Alege instrumente de scris potrivite pentru vârsta lor și de calitate, care să funcționeze uniform și să nu lase pete. 

  1. Caiete

Un caiet dictando, unul cu pătrățele și unul velin sunt utile indiferent de grupa din care fac parte preșcolarii. Optează pentru produse colorate și atractive, cu animale sau cu desene deosebite. De asemenea, protejează articolele cu învelitori transparente. S-ar putea să ai nevoie și de câteva caiete speciale: de tip I sau II, de biologie sau de geografie.

  1. Ghiozdan

Ghiozdanele pentru grădiniță trebuie să fie compartimentate eficient, să aibă dimensiuni reduse și o structură ergonomică. Totodată, poți opta pentru un produs clasic sau de tip troller, care se transportă pe roți. Designul ghiozdanelor pentru preșcolari este creativ și conține elemente specifice copilăriei sau pasiunilor celor mici: galaxii, mașini, mingi de fotbal, unicorni, prințese, animale și nu numai. 

Acestea sunt cele mai importante articole pentru grădiniță, însă lista completă este mult mai lungă și ar putea conține: un săculeț pentru haine de schimb, lipici, foarfecă, riglă și multe altele. Asigură-te că preșcolarii au tot ce le trebuie.

×