x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. Ce note au obtinut elevii la Capacitate 2016

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. Ce note au obtinut elevii la Capacitate 2016

01 Iul 2016   •   14:36
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. Ce note au obtinut elevii la Capacitate 2016

UPDATE- REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: Lista candidaţilor din judeţul ordonaţi alfabetic

23 de elevi din Iasi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţioală

Elevii ieşeni au obţinut la examenul de Evaluare Naţională, înainte de contestaţii, un procentaj de promovabilitate de 88,96% la limba română, şi de 74, 06% la matematică, 23 dintre elevi obţinând media 10.

Camelia Gavrilă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi , a declarat vineri că numărul elevilor prezenţi la ambele probe a fost de 6.133, iar 23 dintre aceştia au obţinut media 10, majoritatea fiind de la Colegiul Naţional, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Colegiul Naţional Costache Negruzzi, dar şi câte un elev de la Şcoala Gimnazială D.D. Pătrăşcanu din Tomeşti şi de la Şcoala Gimnazială Ion Simionescu.

Alţi 1.077 de elevi au obţinut medii între 9 şi 9,99 la limba română şi 591 de elevi care au obţinut medii între 9 - 9,99 la matematică.

'La limba română, 64 de elevi au obţinut nota 10. Aceasta este o disciplină umanistă, la care poate exista mai multă subiectivitate de viziune, există nuanţe, opinii legate de frazare, de expresivitate şi stil, motiv pentru care notele maxime se obţin mai greu. Alţi 158 de absolvenţi au obţinut nota 10 la matematică, nota maximă poate fi obţinută în contextul noţiunilor exacte, precise, fără echivoc, implicate în zona disciplinelor ştiinţifice. Raportat la procentajul de 75% la nivel naţional, judeţul Iaşi se clasează în zona primelor poziţii, cu peste 80% înainte de contestaţii, dar evident sunt şcoli cu rezultate deosebite care contribuie semnificativ la acest procentaj favorabil, dar şi alte unităţi de învăţământ la care calitatea educaţiei trebuie urgent ameliorată prin măsuri concrete, adecvate contextului respectiv. Vor urma analize, comparaţii, studii de caz, strategii individualizate în care roluri importante vor avea profesorii, elevii şi părinţii, comunitatea, dialogul educaţional', a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, şefa ISJ Iaşi. AGERPRES

 

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. Absolvenţii de gimnaziu află vineri notele de la Evaluarea Națională. Rezultatele se vor afişa la avizierul şcolii şi ulterior pe site-ul inspectoratului, pe EDU.RO şi pe JURNALUL.RO. Rezultatele la evaluarea naţională vor fi afişate vineri, până la ora 16,00, iar în aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00, se vor putea depune contestaţiile.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. Potrivit calendarului aprobat de MECŞ, rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 5 iulie.

La evaluarea naţională s-au înscris 153.522 de elevi. Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V - VIII (25%).

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. Media generală la Evaluarea Naţională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională. Media generală la Evaluarea Naţională va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obţinute la Evaluarea Naţională sunt inferioare notei cinci. Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci. Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a şi media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a

b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

c) nota obţinută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;

d) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

e) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10 din anexa 1 la OMECTS nr. 4802/31.08.2010, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 8 - 12 iulie şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie.


REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. Repartizarea computerizată în licee are loc în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017. În a doua etapă se pot înscrie candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi cei care au rămas nerepartizaţi. În etapa a treia se înscriu elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 IAȘI, pe EDU.RO. În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate școlară care au mediile de admitere şi toate mediile menţionate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată. Pentru liceul teoretic și vocaţional, repartizarea candidaţilor se efectuează pe filiere, profiluri și specializări, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere/mediilor finale de admitere şi în funcţie de opţiuni.

În cazul filierei tehnologice, repartizarea candidaţilor se face pe domenii, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiuni. Repartizarea pe calificări profesionale se va face în următorii ani de studiu, potrivit structurii curriculare aprobate şi conform reglementărilor în vigoare. Unitatea de învăţământ şi inspectoratul școlar au obligaţia de a afişa oferta de şcolarizare/oferta de formare profesională concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale.

Pentru liceele din filiera vocaţională - profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic - precum şi pentru liceul Waldorf, specializarea filologie, se vor organiza, înainte de începerea repartizării computerizate, probe de aptitudini, conform metodologiei.

×