x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie România, o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

România, o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   10:15
România, o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

O medalie de aur și trei de argint a obținut echipa României la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, desfășurată în perioada 25-28 noiembrie 2023, organizată de Macedonia de Nord.

Potrivit Ministerului Educației, a XVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI), cea mai veche competiție internațională de informatică pentru această categorie de vârstă, s-a desfășurat în format online, iar echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfășurându-se la Colegiul Național „Frații Buzești”.

Pentru România, medalia de aur a fost obținută de Neacșu Matei, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, iar cele trei de argint de Mureșan Luca Valentin, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, Iorgulescu Andrei Paul, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, și de Petrean Roland, de la Colegiul Național „Silvania” din Zalău.

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică care a asigurat selecția și pregătirea lotului: prof. Marius Nicoli, Colegiul Național „Frații Buzești”, Syncro Soft, Craiova, și student Liviu Silion, Universitatea „Babeș Bolyai”, Cluj Napoca.

(sursa: Mediafax)

×