x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Grevă de avertisment în învățământ. Profesorii nu vor ține cursuri între orele 11.00 și 13.00

Grevă de avertisment în învățământ. Profesorii nu vor ține cursuri între orele 11.00 și 13.00

19 Ian 2022   •   08:33
Grevă de avertisment în învățământ. Profesorii nu vor ține cursuri între orele 11.00 și 13.00
Sursa foto: Lucian Alecu

Grevă la școală. Salariații din învățământ intră miercuri, între orele 11.00 și 13.00 în grevă de avertisment. Aceștia sunt nemulțumiți de refuzul guvernanților de a adopta măsuri în ceea ce privește veniturile cadrelor didactice, condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație.

Salariații din învățământ vor intra în grevă de avertisment miercuri, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Aceasta se va desfășura în intervalul orar 11.00-13.00.

Potrivit sindicaliștilor, protestul membrilor celor două organizații sindicale este cauzat de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federaţiilor din educaţie și de a adopta măsuri concrete în ceea ce privește veniturile cadrelor didactice, condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație, potrivit Mediafax.

„1. Acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic).
2. Alocarea procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației.
3. Adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017.
4.Acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017.
5. Plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă.
6. Suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidactice necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune”, sunt revendicările sinsicaliștilor din învățământ.

Săptămâna trecută, membrii de sindicat au pichetat Palatul Victoria și sediile PSD și PNL.

 

×
Subiecte în articol: grevă învățământ