x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Școala NU trebuie să ceară deschiderea unui cont la o anumită bancă pentru virarea burselor. Secretar de stat în Ministerul Educației: "Este un abuz"

Școala NU trebuie să ceară deschiderea unui cont la o anumită bancă pentru virarea burselor. Secretar de stat în Ministerul Educației: "Este un abuz"

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2023   •   13:15
Școala NU trebuie să ceară deschiderea unui cont la o anumită bancă pentru virarea burselor. Secretar de stat în Ministerul Educației: "Este un abuz"

Bursele se virează în conturile părinților ori ale elevilor majori însă dacă școala cere ca acestea să fie deschise la anumite bănci agreate de unitatea de învățământ, solicitarea reprezintă un abuz.

“Din punctul meu de vedere este un abuz dacă școala cere părinților sau elevilor majori să își deschidă un cont la o anumită bancă pentru a vira banii pentru bursele elevilor”, spune secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, la TVR Info

Totodată, el cere părinților să anunțe astfel de cazuri la minister “și acolo unde vom avea astfel de semnale, vom lua legătura fie cu inspectoratele școlare de la nivelul județului respectiv sau direct cu unitatea de învățământ”.

Prin urmare, școlile nu au voie să ceară deschiderea unui cont la o anumită bancă pentru a vira banii pentru bursele elevilor.  Astfel de cazuri au fost semnalate de părinți și redacției Edupedu.ro.

“Într-adevăr, este mai comod pentru contabilitate a unității de învățământ să vireze banii de burse la aceeași bancă pentru că au convenții încheiate cu băncile pentru salarii, de exemplu. Dar, a solicita un cont bancar la o anumită bancă mi se pare un abuz din partea conducerii de învățământ. Din punctul meu de vedere este un abuz și acest lucru ar trebui să fie semnalat, să ni se aducă la cunoștință și acolo unde vom avea astfel de semnale, așa cum am procedat și până acum, vom lua legătura fie cu inspectoratele școlare de la nivelul județului respectiv sau direct cu unitatea de învățământ. Nici salariaților nu le pot impune să-și deschidă cont bancar la o singură bancă”, spune secretarul de stat.

 

×
Subiecte în articol: scoala cont bancar abuz florian lixandru