x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Școlile private cer descentralizarea deciziei de continuare a cursurilor față în față sau online

Școlile private cer descentralizarea deciziei de continuare a cursurilor față în față sau online

01 Noi 2021   •   20:05
Școlile private cer descentralizarea deciziei de continuare a cursurilor față în față sau online

Asociația Școlilor Particulare a cerut, printr-o scrisoare adresată premierului și miniștrilor Educației și Sănătății, revenirea la descentralizarea deciziei privind organizarea cursurilor față în față sau online: „Ne așteptăm să ni se permită în cel mai scurt timp să aducem elevii fizic la școală”.

Președintele Asociației Școlilor Particulare (ASP), Christian Comșa, cere autorităților să dispună reaplicarea prevederilor legale inițiale, de descentralizare a deciziei privind continuarea cursurilor cu prezenta fizică sau în sistem online, la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Solicitarea este fundamentată pe faptul că cea mai mare parte a angajaților sunt vaccinați, că măsurile de protecție sunt respectate și că nu au fost depistate focare cu transmitere în cadrul școlilor.

„Cifrele sunt elocvente, cu toate acestea, în prezent - elevilor noștri nu li se permite accesul în şcoală, în schimb li se permite accesul în centrele comerciale, în restaurante și în alte spatii publice.
Sănătatea mentală este la fel de importantă iar aceasta nu poate fi asigurată decât prin prezența fizică a copiilor în școală”, a transmis ASP.

Asociația precizează că are susținerea comitetelor de părrinți.

„Ne așteptăm să ni se permită în cel mai scurt timp să aducem elevii fizic la școală iar instituțiile noastre să fie date ca exemplu în campania de promovare a vaccinării și felicitate public de autorități pentru că: și-au îndeplinit și depășit obiectivul de vaccinare și respectă 100% măsurile igienico-sanitare dovedite eficiente”, se mai arată în comunicatul ASP.

Asociația consideră că decizia de suspendare sau reluare a cursurilor cu prezență fizică trebuie să aparțină unității de învățământ și că măsura aplicată pentru toate școlile este una disproporționată.

„Neexistând nicio diferențiere pe criterii obiective, vă solicităm respectuos să dispuneți descentralizarea deciziei de suspendare respectiv reluare a cursurilor în format fizic astfel încât, unitățile de
învățământ să decidă asupra scenariului în care pot funcționa, începând cu 08.11.2021”, cere ASP.

(sursa: Mediafax)

×