x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sector 3: Program ''Şcoală după şcoală'' pentru 7.500 de elevi, din 27 de şcoli

Sector 3: Program ''Şcoală după şcoală'' pentru 7.500 de elevi, din 27 de şcoli

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2024   •   16:15
Sector 3: Program ''Şcoală după şcoală'' pentru 7.500 de elevi, din 27 de şcoli

Un număr de 7.500 de elevi din Sectorul 3 vor beneficia în anul şcolar 2024 - 2025 de Programul "Şcoala după şcoală", conform unei hotărâri aprobate luni de Consiliul local, cu 25 de voturi "pentru".

De la bugetul local se vor asigura plata hranei, a resursei umane implicate şi a materialelor necesare desfăşurării activităţii. Plata hranei se va face în limita sumei de 30 lei cu TVA/elev/zi de prezenţă.

Materialele cu caracter funcţional necesare desfăşurării activităţii vor reprezenta un maxim de 200 lei/elev/an. Plata resurselor umane se va face conform Ordinului Ministrului Educaţiei privind Metodologia de organizare a Programului "Şcoală după şcoală".

Potrivit referatului de aprobare, 27 de unităţi de învăţământ din Sectorul 3 au primit avizul de funcţionare pentru acest program, care este complementar celui şcolar obligatoriu şi are ca scop prevenirea abandonului şcolar, creşterea performanţei şcolare, învăţarea remedială, accelerarea învăţării prin activităţi educative, recreative şi de timp liber, dezvoltarea personală şi integrarea socială, precum şi menţinerea elevilor într-un spaţiu securizat.

La nivelul tuturor şcolilor şi liceelor din Sectorul 3 există peste 39.000 de elevi, potrivit informaţiilor oferite de aparatul de specialitate, în timpul dezbaterilor.

AGERPRES

×