x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Senat - proiect adoptat: Norma didactică de predare-învăţare-evaluare se poate reduce cu două ore săptămânal

Senat - proiect adoptat: Norma didactică de predare-învăţare-evaluare se poate reduce cu două ore săptămânal

06 Mai 2019   •   21:00
Senat - proiect adoptat: Norma didactică de predare-învăţare-evaluare se poate reduce cu două ore săptămânal

Norma de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic de predare şi instruire practică cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul I, şi cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului, prevede un proiect legislativ iniţiat de parlamentari social-democraţi, adoptat luni de plenul Senatului.

"Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea alin (4) al art. 262 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, propunându-se eliminarea sintagmei 'cu încadrarea în bugetul aprobat', astfel încât norma didactică de predare-învăţare-evaluare pentru personalul didactic de predare şi instruire practică cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, şi cel din corpul profesorilor mentori să se poată reduce cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului, indiferent de limitele bugetare aprobate", se arată în raportul de admitere întocmit de Comisia pentru învăţământ din Senat.

Senatul este for decizional pentru acest proiect.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: senat predare-învățare-evaluare