x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Simulare Evaluare Națională 2019. Protest al elevilor: ”Dăm foaia goală!”

Simulare Evaluare Națională 2019. Protest al elevilor: ”Dăm foaia goală!”

11 Mar 2019   •   09:53
Simulare Evaluare Națională 2019. Protest al elevilor: ”Dăm foaia goală!”
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Subiecte Simulare Evaluare Națională. Elevii clasei a VII-a și a VIII-a protestează față de această simulare. ”Dăm foaia goală!”

Consiliul Național al Elevilor (CNE) îi îndeamnă pe elevii de clasa a VII-a azi susţin simularea la Evaluarea Naţională să dea foaia goală, ca o formă de protest prin care se dorește să se aducă în atenția publică problema metodelor de evaluare din sistemul de învățământ care nu se pliază pe nevoile și interesele actuale.

"Invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale. Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc. Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă", arată Consiliul Elevilor într-un comunicat de presă, citat de hotnews.ro.

În plus, elevii cred că simulările au ajuns să fie experimentul ministerului, nu experiențelelor de învățare.

"Acest lucru ne motivează să ne ridicăm în fața tuturor acestor nedreptăți, printr-un protest: fie dând foaia goală, fie scriind tot ceea ce este greșit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest față de învățământul românesc. Dăm foaia goală pentru că schimbările nefundamentate nu sunt soluția în educație: pentru că atunci când regulile se schimbă în timpul jocului, ești îndreptățit să ieși din joc. Itemii de tip obiectiv nu au fost etalonați, iar noi, deși suntem beneficiarii direcți ai educației, nu am fost consultați. Mai mult decât atât, suntem constrânși să acceptăm schimbările făcute din pix care încep să caracterizeze sistemul de învățământ românesc", mai arată elevii, potrivit aceleiași surse.

×
Subiecte în articol: Simulare Evaluare Națională 2019