x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu: Examenul pentru admiterea la liceu ar putea fi introdus din toamna anului viitor

Sorin Cîmpeanu: Examenul pentru admiterea la liceu ar putea fi introdus din toamna anului viitor

09 Iul 2021   •   15:10
Sorin Cîmpeanu: Examenul pentru admiterea la liceu ar putea fi introdus din toamna anului viitor
Sursa foto: gov.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat vineri că examenul pentru admiterea la liceu ar putea fi introdus din toamna anului viitor.

„Din toamna anului în care va trece o nouă lege a educației. Dacă vom reuși să avem o formă coerentă a unui proiect de lege în toamna acestui an și care să fie aprobat în Parlament în acest an sau la începutul anului viitor, va fi timp și pentru legislația ulterioară și pentru acest nou tip de examen”, a declarat astazi ministrul, întrebat când ar putea elevii să dea examen pentru a intra la liceu.

Este vorba despre un examen de admitere care ar urma să fie organizat înainte de Evaluarea Națională. Asta prevede o variantă de lucru a proiectului ”România Educată”.

Pe lângă această noutate anunțată de proiect, ministrul Cîmpeanu vine și el cu vești: elevul care dă admitere la liceu și este acceptat ar putea fi scutit de Evaluarea Națională. Restul elevilor vor fi repartizați computerizat.

„Una din variante este să nu fie supuși la două examene, dacă au dat admiterea la un liceu și au fost declarați admiși, să nu mai fie nevoie să susțină și Evaluarea Națională.

Cei care optează să susțină un examen de admitere la un anumit liceu pot fi declarați admiși la acel liceu, restul vor fi repartizați computerizat. Poate vom apela la soluția ca un liceu să nu ocupe toate locurile prin concurs propriu și va lăsa un 25% pentru ocupare prin repartizare computerizată”, a declarat el, citat de EduPedu.

 

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu